dinsdag, juli 13

Wiskunde: De Wageningse Methode Boekje 20: Coördinaten, Grmpf

Boekje 20: Coördinaten


O ja, we zijn aangekomen bij het laatste boekje: boekje 20! Hier eindigde alles mee(al hoewel mijn school met boekje 19 eindigde, in een proefwerk waar ik een 7,2 voor haalde ;). Mijn mening is, en dat is echt mijn mening, dat het boekje eigenlijk gewoon voor opvulling zorgde. He zou zo gegaan zijn: 


(in het gebouw van de Wageningse Methode) 'Oké, mannen! We zijn bijna klaar met de serie 11 t/m 20, maar waar moet boekje 20 nou over gaan? We moeten perse een boekje 20 hebben anders is de serie niet mooi afgerond! En de deadline is morgen al!' De directeur kijk vragend rond. 'Eens kijken' zegt een van de medewerkers. 'Een onderwerp dat wiskundig lijkt en gauw in te vullen is. Hmm, even kijken op onze zelfafgestelde Google-zoekmachine.' De medewerker tikt de woorden “wiskundig onderwerp klas 2 opvulling boekje 20 niet te makkelijk en niet te moeilijk” en drukt op enter. Rijen resultaten rollen naar beneden. Hij kijkt even rond en ziet het. 'Meneer ik denk dat Coördinaten wel voor een goede opvulling gaat zorgen.' 'Fantastisch Jansen! Kom maar eens tijdens te lunch naar mijn kantoor, dan kunnen we het eens gaan hebben over je promotie, met zo'n wiskundig inzicht ga je het nog eens ver schoppen!' 


Oké, dit is geloof ik niet hoe het helemaal is gelopen, maar je begrijpt wat ik bedoel. Ik neem dit onderwerp niet echt serieus (daarom heb ik ook een 5,3 gekregen ;), daarom praat ik er ook liever niet over.


Heb je daar iets over op te merken, wil jij het er wel over hebben of heb je vragen (ik kan je misschien helpen!;)
e-mail: gymnasist@gmail.com
je kan natuurlijk ook gewoon reageren!

Geen opmerkingen: