donderdag, juli 8

Wiskunde: De Wageningse Methode boekje 17: Stelling van Pythagoras
Boekje 17: De Stelling van Pythagoras
Wij zijn al beland bij boekje 17 (wat gaat de tijd toch snel;) en het is een heel speciaal boekje, want het gaat namelijk over de beroemde: Stelling van Pythagoras. Had je vroeger al iets van dat bekende fenomeen gehoord? Wist je nog niet hoe het precies in elkaar zat? Dan word dit een leuke ervaring, want in dit boekje worden maar liefs 28 bladzijdes aan die beroemde stelling gewijd. 

Laten we direct van start gaan.

Samenvatting:
Het blauwe boekje begint met leuke tekeningetjes en sommetjes, waarbij vooral logisch nadenken van je verwacht wordt. Het is daarom ook zeker niet moeilijk. Een beetje zus, een beetje zo en hop, je bent bij bladzijde 7! Jazeker, daar komt de stelling aan de orde. Bladzijde 7 t/m 9 wordt uitvoerig uitgelegd wat de basis is van de Stelling van Pythagoras.(Hieronder een borstbeeld, van |waarschijnlijk| Pythagoras)

Wanneer je je door die bladzijdes hebt geworsteld (en het valt echt mee) kom je bij bladzijdes die, niet alleen over rechthoekige driehoeken gaan, maar ook over stomphoekige en scherphoekige.

Je krijgt ook al wat uitgelegd over wortels (dat is ook nodig, want het begrip wortel is een belangrijk onderdeel van de Stelling van Pythagoras).
Dan wordt natuurlijk ook de Stelling van Pythagoras toegepast bij ruimtelijke figuren.Weetje:
Ben je goed in puzzels oplossen en heb je daarin plezier, dan is er een speciaal maandblad, dat (je had het kunnen verwachten) 'Pythagoras' heet.

http://www.pythagoras.nu/pyth/ (officiële website van het maandblad Pythagoras)

Heb je nog vragen of opmerkingen?
E-mail gymnasist@gmail.com
je kan natuurlijk ook reageren!

Geen opmerkingen: