donderdag, november 4

Hoe moet je leren voor Latijn of Grieks?

Iedereen kent het vast wel: 'oh nee, overmorgen een proefwerk Latijn, wat moet ik ook al weer leren?' Dan kijk je naar wat je hebt opgeschreven en zakt de moed je in de schoenen...

MAAR NU NIET MEER!
Met mijn mega coole, superdeluxe, übervette (oké je begrijpt geloofik wel wat ik bedoel) methode, is het nu wel een fluitje van een cent om een 8 voor Latijn of Grieks te halen. Volg mijn methode gewoon en wees verzekerd van een dikke vette voldoende!
Zo doe je het:

Voor Latijn (of Grieks) krijg je bijvoorbeeld de volgende stof op:

- teksten 21B/22A/22C
- woorden t/m 22
- grammatica t/m 22
- cultuur 21 en 22

Als je bedenkt hoeveel woorden dat zijn en hoeveel grammatica, dat wil je gewoon niet doen! Daarom heb ik een kleine methode bedacht hoe je dat allemaal kan leren, lees dit kleine verhaaltje en je weet precies hoe:

Piet ging aan de slag met het leren voor zijn Latijn PW. Hoe? Eerst leerde hij de woorden van les 21 van binnen naar buiten, tot hij het kende. Daarna ging hij aan de slag met de grammatica van les 21, dat ging goed. Toen hij die twee dingen klaar had, vertaalde hij de hele tekst (21B) opnieuw, met de kennis die hij al had en die hij net had verkregen (de woordjes en de grammatica van les 21). Hij deed datzelfde met les 22. Het ging allemaal heel goed. Daarna leerde hij nog alle werkwoordstijden en uitgangen. Alleen de cultuur restte nog, gewoon even in bed lezen en klaar is Piet!
De volgende dag had hij PW Latijn en het ging rete simpel!

Conclusie:

Leer alle woordjes en grammatica van een les en vertaal dan de bijbehorende tekst volledig opnieuw.
(Leer alleen de woordjes van die les, dat bespaart je veel tijd, want de woordjes van andere lessen komen geheit voor in de tekst, die oefen je dan ook gelijk samen met de nieuwe woordjes en de grammatica! 3 vliegen in 1 klap!)

Geen opmerkingen: